Kraamzorg is een feestje !

beer

<< Boekje van Kleine Beer >>
(om te downloaden)

De eerste dagen

Wij steunen Kika

Wij steunen Kika!

Wij steunen Kika

Waarborg kwaliteit

Borstvoeding
Kwaliteit Kwaliteit

Werken bij ACK Zorgmaat?

Calibris

Assistentie bij de thuisbevalling

ACK-Zorgmaat Kraamzorg beschikt over een eigen pool – die heet 'Partus-Direkt' – van medewerkers die klaarstaan om te assisteren bij de bevalling. Dat is meestal bij uw thuisbevalling en soms, op verzoek, bij de poliklinische bevalling. Deze service bieden wij U 24 uur per dag, zeven dagen per week.

De verloskundige bepaalt wanneer zij de kraamverzorgende oproept voor assistentie. Zij of hij belt dan met de planning van 'Partus-Direkt'. De kraamverzorgende is (dat moet ook) binnen één uur bij u. Na de bevalling blijft de kraamverzorgende nog twee uur bij u om het lichamelijk welzijn van u en uw baby in de gaten te houden. Zij zorgt er ook voor dat de gegevens van uw baby en het verloop van de bevalling worden doorgegeven aan onze organisatie. Wij regelen dan meteen dat de kraamzorg van start gaat.

Mocht u onverhoopt tijdens de thuisbevalling alsnog naar het ziekenhuis gaan, dan verlaat de kraamverzorgende gelijktijdig met u en de verloskundige uw huis. De kraamverzorgende zal uw huis zo netjes als dan mogelijk is achterlaten voor uw terugkomst.

Poliklinische bevalling

Wanneer u poliklinisch bent bevallen en er geen complicaties zijn, mag u dezelfde dag nog naar huis. Tussen 08.00 uur en 16.00 uur kunt u de thuiskomst bij ons melden. Afhankelijk van het tijdstip van thuiskomst komt er nog dezelfde dag en anders de volgende dag een kraamverzorgende bij u thuis.

Wanneer u langer in het ziekenhuis moet blijven (bijvoorbeeld na een keizersnede) is het prettig dat u de gegevens van de bevalling al doorgeeft terwijl u nog in het ziekenhuis bent. Wij kunnen dan rekening houden met uw thuiskomst. Wel is het noodzakelijk dat u ons ook nog even belt als u uit het ziekenhuis vertrekt of zodra u thuis bent.

Uitgestelde kraamzorg

Het komt voor dat de gehele kraamtijd in het ziekenhuis moet worden doorgebracht, bijvoorbeeld door een complicatie als een vroeggeboorte. De baby komt dan vaak pas ver na de kraamtijd naar huis. Juist ook dán is het fijn als er een aantal dagen een kraamverzorgende bij u komt voor instructie en voorlichting. Er zijn diverse verzekeraars die uitgestelde kraamzorg (tot 6 weken na de bevalling) vergoeden. Lees de polisvoorwaarden van uw verzekering hierop na of neemt u contact op met onze administratie.